2015. SU ZAUSTAVLJENI LOŠI TRENDOVI: Obersnel i Komadina očekuju bolju godinu

Autor:

Zagreb, 04.12.2015 -  U Novinarskom domu u petak je predstavljena fotomonografija "Skriveni biseri hrvatskih županija",  koja na 180 stranica prikazuje fotografije te poznate i nepoznate zanimljive informacije o kulturnim, povijesnim i prirodnim znamenitostima hrvatskih županija. otomonografija, u èijem su uredništvu predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba, rezultat je osmomjeseènog rada i izdavaèki je prvijenac Hrvatske zajednice županija (HZŽ). Na slici Zlatko Komadina.
foto HINA/HZŽ/ ik

Predsjednik riječke Gradske organizacije SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je u srijedu na godišnjem primanju te stranke za novinare u Rijeci da je prošla godina bila teška i složena, ali, dodao je, očekuje da će 2016.  biti bolja, a predsjednik primorsko-goranskoga SDP-a i župan Zlatko Komadina ocijenio je da su 2015. zaustavljeni loši trendovi te da se u 2016. ulazi “s punim jedrima”.

 Obersnel je rekao kako su “mnogi mislili da je došao kraj organizacije riječkoga SDP-a”, ali ona je još jedanput pokazala odgovornost prema stranci. Na parlamentarnim izborima nastala je dosad nepoznata situacija u kojoj se SDP suočavao s dijelom dojučerašnjih kolega kao političkim suparnicima, ali je SDP premoćno pobijedio i u Rijeci i PGŽ-u.

 SDP je pokazao stabilnost, a građani opredijeljenost za socijaldemokraciju, rekao je Obersnel.

 “Ostvaren je rast BDP-a, investicija i izvoza, a to nam daje za pravo da kažemo da smo svi zajedno prevladali krizu”, istaknuo je. Komentirajući stanje vezano uz pregovore o sastavljanju nove Vlade, Obersnel je rekao kako očekuje da će političke stranke odgovorne za budućnost Hrvatske pokazati dovoljno odgovornosti da nastave pozitivne trendove koje je pokrenula Vlada Zorana Milanovića.
 Zlatko Komadina ocijenio je da se nakon proteklih izbora ne događa ništa spektakularno jer je ostvaren neriješen rezultat te se sad “rješava na jedanaesterce”.
 “Građani su svoje rekli, a volio bih da se odlučuje na temelju toga, a ne na temelju dogovora nakon izbora”, dodao je.
 “Prema odluci građana, zbroj glasova je na lijevoj strani pa ne bih volio da se preko Mosta krene udesno”, rekao je Komadina.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)