Od početka migracijske krize u Republiku Hrvatsku je ušlo 111.155 migranata, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici u nedjelju navečer.

Od ponoći do 21 sat u nedjelju u Hrvatsku je preko graničnih prijelaza Tovarnik i Bapska ušlo 4449 migranata, koji su tijekom dana prevoženi do mađarske granice autobusima i vlakovima. Trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 711 osoba, navodi se u izvješću objavljenom u 21,35 sati.

MUP i dalje očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije.

HŽ-Putnički prijevoz priopćio je da je u nedjelju od 19 sati počelo postupno normaliziranje prijevoza međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Srbijom, dok zbog izvanredne situacije s izbjeglicama i dalje ostaje na snazi obustava prometa međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima s Mađarskom.

Prvi vlak koji će voziti na cijeloj relaciji bit će Beograd-Zürich nakon čega će uslijediti postupna normalizacija prometovanja ostalih vlakova na graničnim prijelazima sa Srbijom i Slovenijom, osim vlakova Beograd-Ljubljana i obrnuto koji i dalje neće voziti na području Republike Hrvatske. Putnici vlakova Zagreb-Frankfurt i Zagreb München bit će prevezeni vlakom na relaciji Zagreb-Villach i obrnuto, priopćio je HŽ Putnički prijevoz.

Od cestovnih graničnih prijelaza između Srbije i Hrvatske na istočnoj hrvatskoj granici još su dva zatvorena za sav promet, Principovac i Principovac 2.

Komentiraj